Paieška
lt en

Baigtas įgyvendinti projektas „Namų ūkiuose susidariusių asbesto atliekų tvarkymas Pasvalio rajono savivaldybėje“

2023-12-07
Baigtas įgyvendinti projektas „Namų ūkiuose susidariusių asbesto atliekų tvarkymas Pasvalio...

Pasvalio savivaldybės administracija baigė įgyvendinti projektą „Namų ūkiuose susidariusių asbesto atliekų tvarkymas Pasvalio rajono savivaldybėje“.

Projekto metu buvo vykdomas namų ūkiuose susidariusių asbesto atliekų surinkimas, transportavimas ir utilizavimas Panevėžio regioniniame atliekų tvarkymo sąvartyne. Po viešųjų pirkimų procedūrų buvo pasirašyta paslaugų teikimo sutartis su UAB „Ecoservice projektai“, kuri nuo 2022 m. spalio mėn. iš viso išvežė 140,44 t asbesto atliekų iš Pasvalio rajono savivaldybės gyventojų.

Projektui buvo skirta 21 004,52 Eur valstybės biudžeto dotacija. Likusi suma buvo finansuojama iš Pasvalio rajono savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšų.

Finansavimas projektui buvo skirtas Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros direktoriaus 2022 m. balandžio 1 d. įsakymu Nr. T1-152 „Dėl finansavimo skyrimo projektams, pateiktiems pagal atliekų prevencijos ir tvarkymo programos finansavimo priemonę „Subsidijos ir dotacijos namų ūkiuose susidariusioms asbesto atliekoms tvarkyti“.

Pasvalio rajono savivaldybės administracija

Dalintis Facebook