Paieška
lt en

Pasvalio specialioji mokykla kartu su Norvegijos specialiąja mokykla vykdys bendrą projektą

2019-04-09
Pasvalio specialioji mokykla kartu su Norvegijos specialiąja mokykla vykdys bendrą projektą

Lietuvos Respublikos Garbės Konsulatas praėjusiais metais Pasvalio specialiajai mokyklai pasiūlė naują veiklos sritį – bendradarbiavimą su Norvegijos Karalystės specialiąja mokykla „Den Riode Skolen“ iš Skien miesto. Ši mokykla ypatinga tuo, kad dirba tik su autizmo spektro sutrikimų turinčiais vaikais. Kadangi Pasvalio specialiojoje mokykloje yra vaikų su tokiais  sutrikimais, šis bendradarbiavimas yra puiki galimybė pasisemti žinių.
Bendravimui pradžią davė respublikinis neįgaliųjų menų festivalis „Kai tu šalia“, vykęs balandžio 4 dieną Pasvalio kultūros centre. Į festivalį buvo pakviesti Norvegijos specialiosios mokyklos atstovai. Jie atvyko stebėti veiklos ir vykstančių pamokų,  susipažinti su mokyklos darbu iš arčiau, pamatyti festivalio dalyvius ir jų rodomą programą. Vizito metu buvo plačiau aptartas ir planuojamas bendras projektas, kurio gairės dar tik formuojamos. Po festivalio aptarimo svečiai aplankė Pasvalio girnų muziejų bei Žalsvajį šaltinį.
Ateityje, rudeniop, Pasvalio specialiosios mokyklos darbuotojai vyks  į Norvegiją, kur turės galimybę susipažinti su „Den Riode Skolen“ ugdymo sistema. Žiemos metu norvegai vėl lankysis Pasvalyje, stebės pamokas, popietinius mokinių užsiėmimus. Norvegus labai sudomino popamokinė veikla, kurią vykdo Pasvalio specialioji mokykla, o mūsiškiams itin įdomu praplėsti žinias ir įgyti naujų įgūdžių dirbant su autizmo spektro sutrikimų turinčiais vaikais. Tik po šių vizitų bus galutinai suformuotas projekto tikslas, uždaviniai ir bendra partnerių veikla. Projektą planuojama vykdyti trejus metus. Tikimasi, kad projekto įgyvendinimo metu užsimegs ilgalaikė draugystė tarp šių mokyklų, kuri atneš naudos ne tik jų bendruomenėms, bet ir abiems miestams.

Nuotraukoje - Pasvalio specialiosios mokyklos, Norvegijos specialiosios mokyklos „Den Riode Skolen“ ir nevyriausybinės organizacijos „Pagalba Lietuvos šeimoms“ atstovai iš Skien miesto.

Nuotraukos autorė - Karolina Ulskytė
Pasvalio rajono savivaldybės administracijos informacija

Dalintis Facebook