Paieška
lt en

Prasidėjo projektas „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje 2019“ – proga laimėti dviratį!

2019-05-08
Prasidėjo projektas „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje 2019“ – proga laimėti dviratį!

Gegužės 3 d. Joniškio rajono savivaldybėje, vyko projekto „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje 2019“ atidarymas. Į atidarymą atvyko visų 8 savivaldybių, bendrai dalyvaujančių šiame projekte, merai bei turizmo informacjos centrų atstovai. Susirinkusieji aptarė mobilios programėlės, skirtos projektui, įgyvendinimą, apsilankė Mūšos tyrelio pažintiniame take, susipažino su tikra pelkių laume.

Šio projekto esmė – supažindinti Žiemgalos regiono (Bauskės, Iecavos, Rundalės ir Viecumniekų - Latvijos; Biržų, Pasvalio, Pakruojo ir Joniškio - Lietuvos) lietuvių ir latvių keliautojus su lankytinais objektais, skatinti juos pažinti dar neatrastus šio regiono stebuklus. Į projektą įtraukti ne tik lankytini objektai, bet ir miestų šventės. Kiekviena savivaldybė kasmet pateikia vis naujus objektus keliautojams, o tie, kurie bus aplankę bent po 2 objektus (ar šventę) kiekvienoje savivaldybėje, turės galimybę laimėti puikius DVIRAČIUS! Tie, kurie sugalvos aplankyti po 1 objektą ar šventę kiekvienoje savivaldybėje, taip pat dalyvaus loterijoje bei laimės prizus.
Kelionės pasą – oranžinės spalvos lankstinuką su žemėlapiu, lankytinų vietų aprašymais ir vieta antspaudams rasite Pasvalio krašto muziejuje arba Pasvalio rajono savivaldybės administracijoje. Lankstinukas-anketa yra NEMOKAMAS. Pagrindinė akcijos taisyklė – nuvykę prie objekto turite nusifotografuoti taip, kad matytumėtės ir jūs ir objektas. Daugiau informacijos apie taisykles ir kur siųsti nuotraukas - https://sites.google.com/view/kaiminizemgale/akcija-akcijo. Netrukus startuos mobilioji išmanaus telefono programėlė, kuri leis projekto akcijoje dalyvauti ir be popierinės lankstinuko-anketos versijos, tiesiog viskas vyks dar paprasčiau!
Šis projektas tęsiasi jau 3 metus, kasmet puikius dviračius laimi vis kiti projekto akcijos dalyviai. Šiais metais akcija tęsiasi nuo gegužės 1 d. iki spalio 1 d., o laimėtojai bus apdovanojami spalio 12 d. Iecavoje (Latvija). Kviečiame nepraleisti progos ir smagiai leidžiant laisvalaikį užsukti į Žiemgalos regioną bei parsivežti dviratį!

Apie projektą spaudoje: https://www.15min.lt/pasaulis-kiseneje/naujiena/kelioniu-pulsas/pazinkime-kaimynus-ziemgaloje-naujas-marsrutas-latvijos-lietuvos-pasienyje-637-1137256


Projekto akcijos nugalėtojai bus apdovanoti dviračiais


Mobilioji išmaniojo telefono programėlė skirta projekto akcijos dalyviams


Projekto atidarymo metu susirinkusieji lankėsi Mūšos tyrelio pažintiniame take


Projekto atidarymo metu susirinkusieji lankėsi Mūšos tyrelio pažintiniame take

Nuotraukų autorė – Rūta Grušaitė
Pasvalio rajono savivaldybės administracijos informacija

Dalintis Facebook