Paieška
lt en

Savivaldybės mero labdaros vakaras „Svajok sparnuotai“

2019-12-18
Savivaldybės mero labdaros vakaras „Svajok sparnuotai“

Gruodžio 12 d. Pasvalio krašto muziejuje vyko Savivaldybės mero labdaros vakaras „Svajok sparnuotai“, kurio metu surinkti pinigai buvo skirti nevyriausybinės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Pasvalio skyriui.

Vakaro metu svečius pasitiko Pasvalio muzikos mokyklos „Small Big Band“. Vakarą vedė Viktoras Stanislovaitis, jautriai ir nuoširdžiai kalbėjęs apie mūsų rajone nepasiturinčiose šeimose gyvenančių vaikų kasdienybę. Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, pasveikinęs susirinkusius, sakė, kad gerumas yra neįkainojama dovana. Kalbėjo apie kasmet po kelis kartus atvažiuojančią ir humanitarinę pagalbą dalijančią Pasvalio krašto garbės pilietę norvegę Inger Bjekkevik: ji jau 87 kartus viešėjo Pasvalyje, kaskart užsukdama į Socialinių paslaugų centrą, kur gyvena garbaus amžiaus žmonės,  pabūti drauge su jais, pabendrauti. Savivaldybės meras pakvietė pabūti šį vakarą visiems kartu ir pasidalinti gerumu su tais, kuriems jo labiausiai reikia. Sveikinimo žodį tarė ir „Gelbėkit vaikus“ organizacijos atstovė Daiva Tamošiūnaitė,  įteikdama padėkos raštus Savivaldybės merui, Pasvalio apylinkių seniūnui Stanislovui Triabai ir UAB „Pasvagra“ atstovams. Organizacijos atstovė Pasvalyje Gražina Sakalauskienė, trumpai pristačiusi už praeitais metais surinktus pinigus atliktus gerus darbus ir pagalbą vaikams ir šeimoms, nusistebėjo, kad būtent po praeitų metų labdaros vakaro dienos centrą pradėjo lankyti dešimt naujų vaikų – matyt, vakaras paskleidė žinią, jog dienos centras tikrai gali padėti vaikams. Nuostabiais muzikos garsais svečius likusį vakarą džiugino Pasvalio kultūros centro Joniškėlio skyriaus vokalinis ansamblis „Kvinta“, kuriam pianinu akompanavo Gintarė Bagdonavičiūtė.
Nutilus muzikai, visi nuskubėjo į antrą aukštą pasivaišinti ir prisijungti prie dėdės Juzės vedamo aukciono. Čia buvo parduodamas Savivaldybės mero gamintas vynas, Savivaldybės mero pavaduotojo Stanislovo Kiudžio kepta antis, Savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Balčiūno sumedžiotų žvėrių konservai ir rūkytos dešros bei muziejuje vykstančios parodos-pardavimo „Metai“ darbai: kojinės, pirštinės, šaukštai, skaros, papuošalai, arbata ir kiti Kalėdų dovanoms itin tinkantys daiktai.
Šiais metais iš viso buvo paaukoti 6 007 eurai. Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, skelbdamas sumą, juokavo, kad ne veltui 7 – sėkmės ir laimės skaičius, nes būtent šis skaičius ir užbaigė visą vakarą. Jis dėkojo visiems, prisidėjusiems prie šio vakaro organizavimo, dėkojo aukojusiems ir dalyvavusiems aukcione. Džiugu, kad nevyriausybinės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Pasvalio skyrius vėl galės padėti mūsų rajone gyvenantiems vaikams ir su viltimi pasitikti artėjančius Naujus metus.


Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas sveikina susirinkusius


„Gelbėkit vaikus“ organizacijos atstovė Daiva Tamošiūnaitė ir Gražina Sakalauskienė įteikia padėkos raštus


Koncertuoja Pasvalio kultūros centro Joniškėlio skyriaus vokalinis ansamblis „Kvinta“


Aukciono metu parduodami daiktai

Nuotraukų autorė – Rūta Jaruševičienė
Pasvalio rajono savivaldybės administracijos informacija

Dalintis Facebook