Paieška
lt en

Spalio 5 dieną prasideda išankstinis balsavimas

2020-10-01

Nuo pirmadienio, spalio 5 d., iki ketvirtadienio, spalio 8 d. Pasvalio rajono savivaldybės patalpose, Vytauto Didžiojo a. 1, Pasvalyje ir Pakruojo rajono savivaldybės patalpose, Kęstučio g. 4, Pakruojo mieste vykdomas išankstinis Seimo rinkimų balsavimas. Balsavimo patalpos bus atidarytos nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.  

Vyriausioji rinkimų komisija primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia turėti asmens dokumentą, dėvėti burną ir nosį dengiančią veido apsaugos priemonę ir turėti savo rašiklį. Neturintiems savo rašymo priemonės, balsavimo vietoje bus suteikiamos daugkartinės, kurias rinkimų komisijų nariai reguliariai dezinfekuos. Nebūtina turėti informacinį pranešimą, rastą savo pašto dėžutėje ar įteiktą apylinkės rinkimų komisijos nario. O ir negavę tokio rinkėjai vis tiek kviečiami ateiti ir atlikti pilietinę pareigą.

Pasvalio rajono savivaldybėje išankstinis balsavimas vyks Civilinės metrikacijos salėje. Stengiantis sureguliuoti atvykstančių rinkėjų srautus, atidavę savo balsą rinkėjai galės išeiti pro kitą išėjimą. 

Rinkėjams, patenkantiems į rizikos grupes, rekomenduojama ateiti rytinėmis balsavimo valandomis - nuo 7 iki 9 valandos ryto, kai balsavimo vietose būna mažiau žmonių. Į balsavimo patalpą taip pat patariama nesivesti kitų asmenų, kurie nebalsuoja, stengtis nesibūriuoti bei laikytis saugaus bent vieno metro atstumo nuo rinkimų komisijų narių ir kitų rinkėjų. 

Spalio 7, 8 ir 9 dienomis (nuo trečiadienio iki penktadienio) balsavimas vyks ir specialiuosiuose punktuose: ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose.

Spalio 9 ir 10 dienomis rinkimų komisijų nariai orgranizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose galės:
- asmenys, sulaukę 70 ir daugiau metų;
- dėl ligos nedarbingi asmenys ir neįgalieji;
- neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys;
- asmenys, esantys saviizoliacijoje dėl Covid-19. Rinkėjai, esantys saviizoliacijoje ar sergantys Covid-19 liga, turi kreiptis tiesiogiai į Vyriausiąją rinkimų komisiją. Daugiau informacijos - VRK tinklapyje.