Paieška
lt en

Didžiųjų gabaritų atliekų surinkimas šiais metais baigtas, tačiau šiukšlinimas nesiliauja

2020-11-12
Didžiųjų gabaritų atliekų surinkimas šiais metais baigtas, tačiau šiukšlinimas nesiliauja

Informuojame gyventojus, kad spalio mėnesį UAB „Pasvalio gerovė“ vykdytas nemokamas didelių gabaritų atliekų surinkimas iš Pasvalio miesto bei rajono gyventojų apvažiavimo būdu baigėsi.
Apmaudu, tačiau ir toliau mišrių atliekų konteineriai apkraunami sofomis, foteliais, naudotų automobilių dalimis, spintelėmis ir naudota buitine technika. Tokia situacija kelia gyventojų nepasitenkinimą, apsunkina atliekų tvarkytojų darbą bei uždeda papildomą naštą savivaldybės biudžetui. Ne visi galvoja apie padarinius, atliekas išmesdami kur papuola. Juk kelios didesnės atliekos šalia konteinerių – ir mūsų aplinka pradeda atrodyti kaip šiukšlynas.
Dar kartą primename gyventojams, kad draudžiama išnešti ir palikti prie konteinerių aikštelių ar kitose viešose vietose didžiųjų gabaritų bei kitas atliekas. Už atliekų išmetimą ir aplinkos užteršimą gresia baudos iki 1 500 eurų.
Primename, kad nemokamai didžiosios atliekos, elektros ir elektroninės įrangos bei pavojingos atliekos apvažiavimo būdu surenkamos tik du kartus per metus. Surinkimo grafikas bus skelbiamas iš anksto.
Kitu laiku gyventojai turi galimybę atliekas atgabenti ir nemokamai atiduoti į didžiųjų gabaritų atliekų surinkimo aikšteles, esančias Mūšos g. 12B, Pasvalys, tel. 8 682 30 177, bei Vytauto g. 52A, Joniškėlis, Pasvalio r., tel. 8 672 25 943.                                           

Pasvalio rajono savivaldybės administracijos informacija

Dalintis Facebook