Paieška
lt en

Baigtas projekto „Pasvalio rajono Saločių miestelio viešosios infrastruktūros atnaujinimas“ įgyvendinimas

2021-03-03

2020 m. liepos mėnesį Pasvalio rajono savivaldybės administracija užbaigė projekto „Pasvalio rajono Saločių miestelio viešosios infrastruktūros atnaujinimas“ įgyvendinimą. Projektas buvo finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos priemonės „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ veiklos sritis „Parama investicijoms į visų rūšių mažos apimties infrastuktūrą“ ir „Parama investicijoms į kaimo kultūros ir gamtos paveldą, kraštovaizdį“. Planuotas lėšų panaudojimas – 242 304,81 Eur, iš jų: Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos – 152 752,87  Eur, Lietuvos valstybės biudžeto lėšos – 26 956,41 Eur. Savivaldybė projektui įgyvendinti skyrė 62 595,53 Eur.
Pagrindinis projekto tikslas – įrengti įvairiapusišką ir bendruomenės poreikius atitinkančią viešąją infrastruktūrą Saločių miestelyje. Projekto uždaviniai – įrengti sporto ir laisvalaikio infrastruktūrą ir įrengti susisiekimo infrastruktūrą Saločių miestelyje.
Siekiant pagerinti Saločių miestelio sporto infrastruktūrą, buvo įrengta daugiafunkcinė sporto aikštelė ir vaikų žaidimo aikštelė bei stadionas. Gerinant susisiekimo infrastruktūrą buvo rekonstruota Parko gatvė ir įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.
Be Europos Stuktūrinių fondų paramos tokios apimties projektas negalėjo būti įgyvendintas. 

PROJEKTAS „Pasvalio rajono Saločių miestelio viešosios infrastruktūros atnaujinimas“

Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus informacija

Dalintis Facebook