Paieška
lt en

Pasvalio ir Bauskės bibliotekų tarptautinio projekto baigiamoji konferencija

2019-06-21
Pasvalio ir Bauskės bibliotekų tarptautinio projekto baigiamoji konferencija

Birželio 20 d. Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje įvyko tarptautinio Europos Sąjungos finansuojamo projekto „Modernaus tarpvalstybinio vaikų ir jaunimo verslumo kompetencijų ugdymo tinklo bibliotekose kūrimas“ (LLI-155 „Business bag“) baigiamoji konferencija. Šiame projekte Pasvalio rajono savivaldybės administracija dalyvauja vadovaujančio partnerio teisėmis, o jos partneris – Bauskės savivaldybė (Latvija). Projekto įgyvendinimo pabaiga – 2019 m. birželio 30 d.
Baigiamojoje konferencijoje buvo pristatyti projekto įgyvendinimo metu pasiekti rezultatai: parengtos pilotinės 3 dalių neformalaus verslumo ugdymo programos 6–10, 11–15 ir 16–19 metų vaikų ir jaunimo grupėms ir pagal parengtas programas apmokyti bibliotekų darbuotojai ir mokytojai – šio Projekto mentoriai dirbti su vaikais ir jaunimu. Per simuliacinius žaidimus, darbą tarptautinėse grupėse ir stovyklose vaikai ir jaunimas generavo inovatyvias verslo idėjas, ugdė savo verslumo įgūdžius, bendravo ir bendradarbiavo. Projekto metu taip pat buvo organizuojamos išvykos į verslo įmones, vyko susitikimai su verslininkais ir valdžios atstovais, kurių metu buvo pristatytos neformalaus verslumo ugdymo programos ir pasiekti rezultatai. 2018 m. gruodžio mėnesį Pasvalio rajono savivaldybės administracijos atstovai kartu su Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos darbuotojais ir rajono mokytojais vyko į Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministeriją pasidalinti savo patirtimi įgyvendinant šį verslumo ugdymo bibliotekose projektą, o tų pačių metų pabaigoje Pasvalyje lankėsi atstovai iš Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, kurie taip pat susipažino su vaikų ir jaunimo verslumo ugdymo(si) galimybėmis bibliotekose.
Baigiamojoje konferencijoje projekto partneriai savo pristatymuose apibendrino projekto veiklų rezultatus, pasidalijo įspūdžiais, projekto mentoriams buvo įteiktos rankų darbo atminimo dovanėlės. Konferencijos pranešėja ir šio projekto sumanytoja – Inga Uvarova, Verslo ir finansų mokyklos verslo inkubatoriaus vadovė ir lektorė iš Latvijos, su konferencijos dalyviais diskutavo apie verslo paramos bibliotekų iššūkius ir galimybes. Prieš išvykdami namo, visi kartu apžiūrėjo naujas šio projekto metu modernizuotas Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos erdves – sutvarkytas vidaus patalpas, kuriose vyks verslumo akademijos užsiėmimai vaikams ir jaunimui, bei naujai iškilusią mansardą. Baigiamoji konferencija parodė, kad projekto „Modernaus tarpvalstybinio vaikų ir jaunimo verslumo kompetencijų ugdymo tinklo bibliotekose kūrimas“ tikslas – sutvarkytose ir jaunimui pritaikytose erdvėse įkurti vaikų ir jaunimo verslumo akademiją, kurioje verslumo įgūdžius turės galimybę lavinti  6 –19 metų amžiaus vaikai ir jaunimas, pasiektas: Pasvalio ir Bauskės savivaldybių bibliotekose įkurtos naujos, vaikams ir jaunimui patrauklios erdvės, kuriose sudarytos sąlygos mokytis, žaisti ir turiningai leisti laisvalaikį.
Daugiau informacijos apie projektą galite rasti Pasvalio rajono savivaldybės interneto svetainėje, projekto puslapyje „Facebook“/LLI-155 „Business bag“ arba el. paštu  v.gaspariunaite@pasvalys.lt ir k.ulskyte@pasvalys.lt.
Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako Pasvalio rajono savivaldybės administracija. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.





Nuotraukų autorė - Rūta Grušaitė 
Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus informacija

Dalintis Facebook