Paieška
lt en

Civilinės metrikacijos skyriaus paslaugos internetu – tiesiai iš Jūsų kompiuterio ar telefono

2020-11-18

Siekiant sumažinti viruso plitimą, ekstremaliosios situacijos laikotarpiu Civilinės metrikacijos skyriaus (toliau – Skyriaus) klientai raginami civilinės metrikacijos ir gyvenamosios vietos deklaravimo paslaugas užsisakyti elektroniniu būdu ir tai daryti naudojantis elektroninių valdžios vartų portalu adresu www.epaslaugos.lt arba metrikacijos elektroninių paslaugų informacine sistema MEPIS.
Žingsniai, kaip gauti elektroninę paslaugą:
1. Apsilankykite elektroninių valdžios vartų portale adresu www.epaslaugos.lt.
2. Į paieškos laukelį įveskite norimos užsisakyti paslaugos pavadinimo pradžią ir pasirinkite automatiškai pasiūlytą reikiamą paslaugą.
3. Vykdykite nurodymus priklausomai nuo situacijos (pasirinkite savivaldybę, spauskite mygtuką „Užsakyti“, prisijunkite su el. parašu ar el. bankininkyste, pildykite formą, jei reikia papildomų dokumentų, nufotografuokite ar nuskenuokite juos ir įkelkite). Būtinai nurodykite savo kontaktinius duomenis, kad darbuotojai galėtų su Jumis susisiekti.
4. Laukite paslaugos rezultato.
Paklausimus galite rašyti el. paštu metrik@pasvalys.lt, r.sipaviciene@pasvalys.lt, s.kvedariene@pasvalys.lt 
Įgaliojimų sudarymas internetu
Prisijungę prie Registrų centro savitarnos adresu https://www.registrucentras.lt/igaliojimai/ fiziniai asmenys gali sudaryti įgaliojimą kitam fiziniam asmeniui: už jį atsiimti siunčiamus pinigus, pašto siuntas, gauti darbo užmokestį, pensiją, pašalpą, stipendiją, taip pat gauti įvairias viešąsias ir administracines paslaugas.
Svarbu prisijungti prie portalo galima tik su lietuviškomis identifikavimo priemonėmis: el. parašu ar el. bankininkyste.
Vizitas – tik neatidėliotinais atvejais
Itin svarbiais ir neatidėliotinais atvejais, kai paslaugos neteikiamos elektroniniu būdu, klientai aptarnaujami ir Skyriaus patalpose. Rekomenduojama užsiregistruoti ar apsilankymo laiką aptarti telefonu, tel.: 8 451 54107, 8 655 28 891.
Klientų prašoma atvykti laikantis visų rekomendacijų dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos prevencijos: atvykti vieniems, dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.
Saugokime savo ir kitų sveikatą!


2020 m. spalio 30 d. priimtas Lietuvos Respublikos teisingumo ministro įsakymas „Dėl teisingumo ministro 2016 m. gruodžio 28 d. įsakymo Nr. 1R-334 „Dėl Civilinės būklės aktų registravimo taisyklių ir Civilinės būklės aktų įrašų ir kitų dokumentų formų patvirtinimo“ pakeitimo“ (toliau ‒ Įsakymas)[1].
Naujos taisyklės: https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/65a5ecc0cd4111e69185e773229ab2b2/asr
[1] Žr. https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/f4a1a2001a8811ebb0038a8cd8ff585f.

Civilinės metrikacijos skyriaus informacija 

Dalintis Facebook