Paieška
lt en

Atliekų teisingas tvarkymas – visų rūpestis

2024-03-28
Atliekų teisingas tvarkymas – visų rūpestis

Pasvalio rajono savivaldybės Atliekų tvarkymo taisyklėse yra nustatyta, kad komunalinių atliekų turėtojams draudžiama į komunalinių atliekų konteinerius pilti žemės gruntą, statybos ir griovimo atliekas, žaliąsias atliekas, išmesti padangas, automobilių detales ir kitas tam neskirtas atliekas. Taip pat draudžiama didelių gabaritų atliekas, naudotas padangas palikti šalia konteinerių, ar išmesti tam nepritaikytose vietose.  

Deja, ne visi gyventojai laikosi šių reikalavimų. Vis nutinka atvejų, kada bendrose konteinerių aikštelėse, ypač kaimiškose vietovėse, mišrių komunalinių atliekų konteineriuose būna prigrūsta statybos ir griovimo atliekų, automobilių detalių. Šių bei kitų atliekų maišai būna paliekami ir šalia konteinerių. Tokias atliekas yra priverstos surinkti seniūnijos, sumokant už jų išvežimą ir sutvarkymą.

Pasvalio rajono savivaldybės komunalinių atliekų sistemos administratorius – UAB „Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras“ ir Pasvalio rajono savivaldybės administracija, atsižvelgdami į nuolat netinkamomis atliekomis perpildytus kolektyvinius mišrių komunalinių atliekų konteinerius kaimiškose teritorijose, kuriose vyrauja individualius konteinerius turinčios namų valdos, priėmė sprendimą konteinerius nuimti iš šių aikštelių:

  1. Žalioji g. 2, Kriklinių mstl.
  2. Tėviškės g. 1, Meškalaukio k.
  3. Tuopų g. 26, Sabonių k.
  4. Manikūnų g. 32 Manikūnų k.
  5. Eglių g. 8, Namišių k.
  6. Mokyklos g. 2, Žadeikonių k.
  7. Kalno g. 14, Grūžių k.
  8. A. Juozapavičiaus g. 12, Vaškų mstl.
  9. Bažnyčios g. 1, Kyburių k.
  10. Ąžuolų g. 1, Titkonių k.
  11. Ąžuolų g. 10, Norių k.
  12. Aukštagojaus g. 8, Kalno k.
  13. Kalno g. 2, Kalno k.
  14. Darželio g. 5, Narteikių k.

Gyventojams primename, kad didelių gabaritų atliekos yra nemokamai surenkamos nurodytose seniūnijų vietose pagal nustatytą grafiką. Grafiką ir nurodytas vietas galite rasti Pasvalio rajono savivaldybės interneto svetainėje: Atliekų surinkimo ir konteinerių priežiūros grafikai | PASVALIO RAJONO SAVIVALDYBĖ (pasvalys.lt), arba UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centro interneto svetainėje.

Informuojame, kad tokias atliekas, kurias draudžiama išmesti į mišrių komunalinių atliekų konteinerius, gyventojai gali nemokamai pristatyti į Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles, esančias mūsų rajone:

  1. Mūšos g. 12B, Pasvalys (tel. +370 682 30177, el. p. pasvaliosa@pratc.lt);
  2. Vytauto g. 52A, Joniškėlis, Pasvalio r. (tel. +370 672 25943, el. p. joniskelissa@pratc.lt).

Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus informacija

Dalintis Facebook