Paieška
lt en

Dėl karantino laikotarpiu susidarančių komunalinių atliekų

2020-03-25
Dėl karantino laikotarpiu susidarančių komunalinių atliekų

Siekiant valdyti koronaviruso plitimo grėsmes karantino laikotarpiu Pasvalio rajono savivaldybės administracija, remdamasi Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos 2020 m. kovo 24 d. rekomendacijomis „Dėl atliekų tvarkymo veiklos organizavimo COVID-19 plitimo grėsmės laikotarpiu“ informuoja:

  • Servetėles, tualetinį popierių, vienkartines nosines, apsaugines kaukes ir kitas panašias atliekas gyventojams rekomenduojama mesti į atskirą maišą, kuris turėtų būti įdedamas į papildomą maišą ir tik tada išmetamas į mišrių komunalinių atliekų konteinerius. Taip pat turi elgtis ir savivaldybių karantino centrai.
  • Rekomenduojama į papildomą maišą sudėti ir atskirai rūšiuojamas pakuočių (popieriaus, plastiko, metalo) atliekas.
  • Atliekų tvarkytojams karantino metu rekomenduojama kuo dažniau plauti ir (ar) dezinfekuoti mišrių komunalinių atliekų surinkimo konteinerius.
  • Dezinfekavimo paslaugas atliekančioms įmonėms žinotina, kad po viešo dezinfekavimo susidariusios atliekos (šluostės, respiratoriai, pirštinės, vienkartiniai darbo rūbai ir kitos), turi būti dedamos į atskirus maišus ir tvarkomos kaip pavojingos atliekos.

Tuo pačiu gyventojus informuojame, kad vienkartinė ir daugkartinė užstatinė pakuotė karantino laikotarpiu priimama tik automatizuotu būdu lauke įrengtuose taromatuose.

Saugokime savo, o taip pat ir mūsų atliekas tvarkančių darbuotojų sveikatą.

Pasvalio rajono savivaldybės administracijos informacija

Dalintis Facebook