Paieška
lt en

KUR GALIMA SAUGIAI PALIKTI SENAS PADANGAS?

2020-04-07
KUR GALIMA SAUGIAI PALIKTI SENAS PADANGAS?

Prasidėjus padangų keitimo sezonui, primename, kokiu būdu gyventojai šias atliekas gali priduoti nemokamai.
Kelių eismo taisyklės numato, kad nuo balandžio 10 dienos draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis, o su vasarinėmis padangomis galima važiuoti jau nuo balandžio 1-osios. Terminą, esant netinkamoms gamtos sąlygoms ar susidarius kitai nepalankiai situacijai, Susisiekimo ministerija gali pratęsti.
Paprastai padangas vairuotojai keičia autoservisuose, todėl ten jie gali nemokamai palikti tiek padangų, kiek keičia. Be to, kadangi pagal galiojančius įstatymus už padangų tvarkymą atsakingi padangų gamintojai ir importuotojai, pardavėjas turi pranešti pirkėjui, kad į padangos kainą jau įskaičiuotos ir jos sutvarkymo išlaidos. Taigi pirkėjas į prekybos vietą gali atvežti tiek padangų atliekų, kiek pirko.
Taip pat panaudotos padangos, alyva, filtrai, aušinimo skysčiai, akumuliatoriai ir kitos atliekos iš gyventojų nemokamai surenkamos didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse.
Primename, kad Pasvalio rajone yra dvi didžiųjų gabaritų atliekų surinkimo aikštelės – Pasvalyje ir Joniškėlyje. Apie aikštelių darbo laiką galite sužinoti ČIA.
Primename gyventojams, kad baudos už į gamtinę aplinką išmestas atliekas numatytos Administracinių nusižengimų kodekso 247 straipsnyje. Priklausomai nuo to, kokios atliekos ir kiek jų išmesta, bauda gali siekti ir kelis tūkstančius eurų.

Būkime sąmoningi ir neterškime gamtos!

Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus informacija

Dalintis Facebook