Paieška
lt en

Daugiabučių gyvenamųjų namų atstovų susitikimas Savivaldybėje

2024-02-09
Daugiabučių gyvenamųjų namų atstovų susitikimas Savivaldybėje

Pasvalio rajono savivaldybės administracijoje vasario 8 d. įvyko Pasvalio miesto daugiabučių gyvenamųjų namų administratorių, bendrijų pirmininkų, jungtinės veiklos sutartimi įgaliotų asmenų susitikimas, kurio metu Savivaldybės specialistai pateikė informaciją apie priedangų įsirengimą daugiabučių namų rūsiuose, kolektyvinės apsaugos statinius, evakuaciją ekstremalių situacijų metu. Pristatytas išvykimo krepšio turinys: svarbiausi daiktai, kuriuos reikia turėti, norint apsaugoti save ir artimuosius ekstremalių situacijų metu. Diskutuota apie gaisro pavojų butuose dėl kaupiamų nereikalingų daiktų. Aptarta bendro naudojimo patalpų būklė, naudojimas ir jų priežiūra, užtikrinant nustatytus esminius statinių reikalavimus, techninę priežiūrą, neeilines ir kasmetines apžiūras.

Informuota, kad daugiabučių namų savininkų bendrijos iki 2024 m. kovo 1 d. savo įstatus turi suderinti su naujos redakcijos Daugiabučių namų savininkų bendrijų įstatymo reikalavimais (Daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų įstatymas). Kalbėta apie daugiabučio namo gyventojų bei administratorių atsakomybes, teises ir pareigas. Aptartos švaros ir higienos laikymosi bendrose patalpose taisyklės. Buvo diskutuota ir kitais klausimais.

Susitikime dalyvavo 36 daugiabučių namų atstovai, gyvenamųjų namų administratoriai, Pasvalio rajono savivaldybės administracijos direktorius Povilas Balčiūnas, Bendrojo skyriaus patarėjas (parengties pareigūnas) Linas Mainonis, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė  Apolonija Lindienė, Vietinio ūkio ir plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Laima Bernatavičienė.

Tokio pobūdžio susirinkimus planuojama organizuoti ir ateityje.

Savivaldybės adminitracijos informacija
Nuotraukos autorė – Neringa Barauskienė

Dalintis Facebook