Paieška
lt en

Atgaivinta mintis statyti Bernardo Brazdžionio skulptūrą

2019-09-16
Atgaivinta mintis statyti Bernardo Brazdžionio skulptūrą

Praėjusią savaitę Pasvalyje lankėsi Pasvalio krašto garbės pilietis dr. Pranas Kiznis su Vilniaus pasvaliečiais, skulptoriais iš Ukrainos bei fotomenininku Rimantu Dichavičiumi. Vizito metu svečiai susitiko su Pasvalio rajono savivaldybės administracijos ir Pasvalio kultūros įstaigų atstovais. Susirinkimo metu buvo diskutuojama apie dar 2012 m. iškeltą idėją įamžinti mūsų krašto Garbės piliečio, tautos šauklio ir poeto Bernardo Brazdžionio atminimą.

Susirinkusieji ilgai diskutavo apie galimas paminklo vietas ir priėjo išvados, kad Lėvens ir Svalios upių santaka yra tinkamiausia vieta. Kartu svarstymuose dalyvavę skulporiai iš Ukrainos apžiūrėjo ir pasiūlė atlaisvinti erdvę – iškeldinti 5 Pasvalio šimtmečius simbolizuojančius stulpus. Jie taip pat pasiūlė bent iš dalies sumažinti betoninę sieną, kuri užstoja vaizdą į upę gatve einantiems žmonėms. Pasak jų, jei matytųsi upė – žmonės noriau trauktų čia pabūti, o ir B. Brazdžionio paminklas būtų patrauklesnėje erdvėje.

Iš čia matosi ir Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka. Bibliotekos direktorės nuomone, sutvarkius šią aikštę, ji galėtų tapti dar vienu traukos objektu – čia vyktų poezijos skaitymai ir kiti renginiai.

Pasvalio rajono savivaldybės administracijos informacija

Dalintis Facebook