Paieška
lt en

Bibliotekos 85-mečio baigiamasis renginys „Pasvalio biblioteka. Istorijos akcentai ir ateities įžvalgos“

2023-01-27
Bibliotekos 85-mečio baigiamasis renginys „Pasvalio biblioteka. Istorijos akcentai ir ateities...
Sausio 27 d. Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje vyko bibliotekos 85-mečio baigiamasis renginys „Pasvalio biblioteka. Istorijos akcentai ir ateities įžvalgos“.
Bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė pristatė bibliotekos veiklas per praėjusius 2022-uosius metus. Bibliotekoje vyko daugybė renginių, edukacijų, užsiėmimų, susitikimų. Ne vienas bibliotekos darbuotojas gavo įvairius apdovanojimus, bibliotekos darbuotojai vyko į parodas ir kitus renginius, pristatyti savo veiklą. Mūsų rajono bibliotekos darbuotojai lankėsi kitose Lietuvos bibliotekose bei Pasvalyje priėmė kitų bibliotekų darbuotojus besidalindami gerąja patirtimi. Biblioteka ir jos veiklos buvo pristatomos ir Lietuvos televizijų laidose. Bibliotekos direktorė kartu su kitų Lietuvos viešųjų bibliotekų atstovais lankėsi ir Reikjaviko miesto bibliotekoje (Islandija).
Direktorė sakė, kad šiais metais planų yra ne mažiau nei praėjusiais metais. O didžiausias džiaugsmas – bibliotekos pirmo aukšto rekonstrukcijos baigimas ir oranžerijos atidarymas, į kurio atidarymą bus kviečiami visi Pasvalio rajono gyventojai. Biblioteka tikisi, kad gyventojai galės prisidėti prie oranžerijos kūrimo dovanodami įvairius augalus.
Biblioteka sulaukė ir sveikinimų su dovanomis būsimai oranžerijai ir ne tik – naujos gėlės kol kas papuoš bibliotekos erdves, kol galės keliauti į naująją erdvę.
Vyriausiasis bibliografas Sigitas Kanišauskas pristatė bibliotekos veiklą nuo 2008 metų.
Bibliotekos kultūrinės veiklos vyriausioji vadybininkė Edita Jareckaite pristatė projektinę veiklą – ji kartu su vyresniąja bibliotekininke Toma Mikalajūnaitė pristatė virtualų turą „Knygos kelias: nuo knygnešių iki modernios bibliotekos“, Atviro jaunimo centro vyriausioji specialistė Gintarė Gikienė pristatė „2022 m. Jaunimo metai“ veiklas, Prof. Algio Mickūno filosofijos centro koordinatorė Kotryna Kraptavičiūtė pristatė Filosofijos centro įkūrimą, veiklas ir ateities planus.
Po pristatymų vyko diskusija „Bibliotekos ateitis: steigėjų, bibliotekos darbuotojų, skaitytojų, partnerių akimis žvelgiant“, kurią vedė direktorė Danguolė Abazoriuvienė ir „Darbo“ laikraščio redaktorius Viktoras Stanislovaitis.
 
Diskusijos ištrauka
 
Pasvalio rajono savivaldybės administracijos informacija
Dalintis Facebook