Paieška
lt en

Vasario 16-oji Pasvalio rajone – paramos koncertai, važiuotynės, dainos ir spektakliai

2023-02-17
Vasario 16-oji Pasvalio rajone – paramos koncertai, važiuotynės, dainos ir spektakliai

Pasvalio rajone 2023 metų Vasario 16-oji buvo šiek tiek kitokia nei įprastai. Lietuvos gimtadienio džiaugsmas ir pasididžiavimas savo valstybe susisiejo su pagalba Ukrainai, palaikymu ir noru padėti ukrainiečiams kovoti už jų valstybės nepriklausomybę ir laisvę. Didelės dalies renginių metu buvo renkamos aukos pagalbai Ukrainai.

Jau vasario 15-tąją vyko renginiai Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti: Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje, „Mono arba stereo“ erdvėje, buvo galima interaktyviai pasivaikščioti „Pasvalys – virtualioje erdvėje“, Vaškuose vyko koncertas „Kad Lietuva žydėtų“, kurio metu buvo renkamos aukos Ukrainos laisvei, Atžalyno bendruomenėje – koncertas ir spektaklis „Tamošius Bekepuris“, o Pasvalio kultūros centre buvo galima išvysti Petro Vileišio gimnazijos bendruomenės spektaklį „Nuotrauka istorijai“. Vakare Valakėliuose vyko jau tradicija tapę naktišokiai „Šokame Nepriklausomybę“, kurie tęsėsi iki pat Vasario 16-osios ryto. Įvairi muzika, grojama 60 muzikantų (6 grupės atvyko iš Kauno, 3 – iš Vilniaus, 2 – iš Rygos (Latvija), orkestras – iš Pasvalio rajono) grojo ir šokdino apie 250 dalyvių, panorusių Valstybės gimtadienį pasitikti šokio ritmu.

Vasario 16-oji, prasidėjusi vidurnaktį Valakėlių naktišokiuose, spinduliavo pakilia nuotaika visame Pasvalio rajone. Daugelyje rajono bažnyčių vyko šv. Mišios, skirtos šiai šventei. Minėjimai vyko Saločiuose, Tetirvinuose, Nairiuose ir kituose seniūnijų centruose. Pumpėnų seniūnijos bendruomenė suorganizavo pėsčiųjų žygį „Visa širdimi kartu“, kuris žygeivius atvedė tiesiai į paramos koncertą „Sparnai Ukrainai“, Raubonių bendruomenė kartu su Raubonių vandens malūnu-karšykla-verpykla kvietė visus į vilnonės Trispalvės kelią, kuris baigėsi šventiniu koncertu Raubonių kultūros namuose. O Pajiešmeniuose vyko koncertas ir aukų Ukrainai rinkimo akcija „Kad Lietuva žydėtų“, kuris keliauja per visą Pasvalio rajoną – vasario 19 d. šis koncertas vyks ir Daujėnuose.

Pasvalyje „Važiuotynės“ kvietė visus norinčius prisijungti ir kartu paminėti Lietuvos gimtadienį – keliaujant automobiliu iš Pasvalio į Medinių kaimą, Vileišių gimtinę. Čia vyko koncertas su Liudu Mikalausku, kurio metu Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas įteikė Savivaldybės mero padėkos raštą ir Lietuvos valstybinę vėliavą visuomenininkei, žurnalistei Pasvalio rajono gyventojai Vitai Savickienei – už atjautą, meilę ir pasiaukojimą padedant ukrainiečiams.
Susirinkusius į Vileišių gimtinę šilta, vietoje gaminta sriuba vaišino S. Kvedarauskienės įmonė ir „BROTHERS' POWER MCC“ Pasvalio baikerių klubas.

Vasario 15 d. – kovo 8 d. Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos atvirame jaunimo centre vyksta iniciatyva „Karpau laisvę“, skirta paminėti Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją. Bibliotekos patalpose galima išvysti ir parodų ciklą „Nuostabi mūsų Lietuva“.

Nuoširdžiai dėkojame renginių idėjų autoriams, organizatoriams, rėmėjams, pagalbininkams ir dalyviams, dėka kurių Vasario 16-oji tapo neužmirštama švente.

Renginių nuotraukų albumas – Pasvalio rajono savivaldybės administracijos „Facebook“ paskyroje

Pasvalio rajono savivaldybės administracijos informacija

Dalintis Facebook