Paieška
lt en

Savivaldybėje lankėsi Utenos rajono savivaldybės NVO tarybos nariai ir bendruomenių atstovai

Savivaldybėje lankėsi Utenos rajono savivaldybės NVO tarybos nariai ir bendruomenių atstovai

Lapkričio 27 d. (pirmadienį) Pasvalio rajono savivaldybės Nevyriausybinių organizacijų (NVO) tarybos kvietimu, Pasvalio rajono savivaldybėje lankėsi Utenos rajono savivaldybės NVO tarybos nariai ir bendruomenių atstovai. Svečius pasveikino Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas ir vicemeras Viktoras Doda.

Susitikimo metu NVO tarybos pirmininko pavaduotoja, Pasvalio rajono savivaldybės tarybos narė Helena Naglazienė supažindino svečius su finansavimo iš Pasvalio rajono savivaldybės biudžeto NVO sektoriui lėšų dinamika, pateikė informaciją apie savivaldybės biudžeto lėšomis finansuotas programas / projektus NVO sektoriui.

Su Utenos rajono NVO atstovais buvo diskutuota apie NVO tarybų darbo praktikas, nevyriausybinių organizacijų veiklos ir bendradarbiavimo skatinimo galimybes, kylančius iššūkius, jų sprendimo būdus. Buvo atsakyta į Utenos kolegų klausimus.

Po susitikimo svečiai lankėsi Pasvalio rajono savivaldybės Atžalyno skalbykloje. Bendruomenės pirmininkė Gražina Paliulienė pasitiko svečius ir pasidalijo patirtimi apie viešųjų paslaugų teikimą. Vėliau svečiai aplankė Raubonių kaimo bendruomenę bei valstybės saugomą kultūros paveldo objektą, Raubonių kaimo pasididžiavimą – Raubonių vandens malūną-karšyklą-verpyklą. Raubonių kaimo bendruomenės pirmininkė Gražina Paškevičienė pristatė bendruomenės veiklą ir pakvietė dalyvauti edukacinėje-kulinarinėje programoje „Raubonių virtienė“.

Išvažiuodami uteniškiai kvietė aplankyti jų kraštą, žadėjo parodyti, kuo turtingos ir kaip gyvena Utenos rajono bendruomenės.

Nuotraukų autorė – Ramunė Šileikienė
Savivaldybės administracijos informacija

Dalintis Facebook