Paieška
lt en

Nuo karo pabėgusiems ukrainiečių vaikams – nemokamos vasaros stovyklos

Nuo karo pabėgusiems ukrainiečių vaikams – nemokamos vasaros stovyklos

Nuo karo į Lietuvą pasitraukę ukrainiečių vaikai turės galimybę nemokamai atostogauti vasaros stovyklose. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija paskelbė konkursą vaikų vasaros stovyklų organizatoriams, kurie planuotų rengti bendras ukrainiečių ir lietuvių vaikų stovyklas. Finansavimas stovykloms bus skiriamas iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos asignavimų.

Numatyta, kad  galės būti organizuojamos dieninės stovyklos ar stovyklos su nakvyne.  Į jas  bus priimama po lygiai iš Ukrainos atvykusių ir Lietuvos vaikų.

Vienos stovyklos pamainos trukmė – ne trumpiau kaip 7 dienos. Vaikai stovyklose  susipažins su Lietuvos ir Ukrainos šalimis, per įvairias neformaliojo švietimo veiklas ugdysis socialines emocines, pilietiškumo, kūrybiškumo kompetencijas.

Paraiškas konkursui organizuoti vaikų vasaros stovyklas gali pateikti švietimo teikėjai, registruoti Švietimo ir mokslo institucijų registre. Konkursui pateiktas paraiškas vertins Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Prioritetai bus teikiami stovykloms, kurios programos trukmė vienam mokiniui bus ilgesnė nei 7 kalendorinės dienos, kurių visos ugdomosios veiklos vyksta už bendrojo ugdymo mokyklos teritorijos ribų, taip pat toms, į kurių programas įsitrauks žmonės, mokantys ukrainiečių kalbą ar nuo karo į Lietuvą pasitraukę ukrainiečių mokytojai, turintys darbo stovyklose patirties. Atrenkant finansuotinus projektus, bus atsižvelgiama į tai, ar pasitelkiami savanoriai, ar programoje dalyvauja mokiniai iš skirtingų savivaldybių, ar yra mokinių iš kaimo mokyklų, ar dalyvauja specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai ir kt.

Norintieji organizuoti vasaros stovyklas ir gauti finansavimą dokumentus turi pateikti iki gegužės 16 d. (imtinai).

Dokumentai siunčiami el. paštu konkursas@lmnsc.lt  vienu el. laišku pavadinimu „Konkursui“ ir vienoje PDF laikmenoje.

Papildoma informacija teikiama el. p. konkursas@lmnsc.lt  arba tel. 8 679 75 790, 8 607 91 974, 8 601 84 547.

Daugiau informacijos

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos informacija

Dalintis Facebook