Paieška
lt en

Pasvalio rajono savivaldybė tiesia pagalbos ranką miestui-partneriui Ukrainoje

Pasvalio rajono savivaldybė tiesia pagalbos ranką miestui-partneriui Ukrainoje

Pasvalio rajono savivaldybės taryba 2015 m. gegužės 7 d. pasirašė Draugystės ir bendradarbiavimo sutartį su Ukrainos Žytomyro srities Liubaro rajono valstybine administracija ir Liubaro rajono taryba. 2022 m. vasario 24 d. Rusijos Federacija įsiveržė į suverenios Ukrainos teritoriją ir pradėjo didelio masto karinius veiksmus Ukrainos atžvilgiu, sukeldama katastrofiškus padarinius.

Pasvalio rajono savivaldybės taryba 2022 m. kovo 2 d. sprendimu Nr. T1-42 „Dėl pritarimo lėšų skyrimui ir humanitarinės pagalbos teikimui“ pritarė 30 000 Eur humanitarinės pagalbos teikimui Ukrainos Žytomyro srities Liubaro rajono valstybinei administracijai ir Liubaro rajono tarybai.

Šios lėšos buvo pervestos į specialiąją Savivaldybės banko sąskaitą, į kurią gyventojai taip pat galėjo aukoti pinigines lėšas. Iš šių lėšų Pasvalio rajono savivaldybės administracija nupirko trumpalaikio ir ilgalaikio materialiojo turto: termovizorių, motorinių pjūklų, generatorių, aprangos ir avalynės, žiūronų, medicinos priemonių. Pasvalio rajono savivaldybės administracija perduoda ir Savivaldybės administracijos valdomą autobusą „Mercedes-Benz Sprinter 313“.

Likusios lėšos liko sąskaitoje ir bus išleistos atsižvelgiant į konkrečius Liubaro poreikius. Bus perkama maisto produktų, medikamentų, medicinos ar kitų nuo karo kenčiantiems ukrainiečiams būtinų priemonių.

 

Nuotraukų autorė - Gabrielė Baronienė
Pasvalio rajono savivaldybės informacija

Dalintis Facebook