Paieška
lt en

Galimybė pasinaudoti asmeninio asistento paslaugomis

2021-11-29

Asmeninio asistento paslaugų tikslas – atsižvelgiant į individualius asmens poreikius, suteikti jam individualią pagalbą namuose ir viešojoje aplinkoje (palydint ir komunikuojant), kuri padėtų jam gyventi bendruomenėje ir integruotis į ją, neleistų izoliuoti jo nuo bendruomenės ir skatintų jo savarankiškumą, būtiną kasdieniame gyvenime.



Kas gali gauti asmeninio asistento paslaugą?
Teisę į asmeninio asistento paslaugas turi asmenys nuo 16 metų, kuriems Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka nustatytas neįgalumo lygis arba darbingumo lygis, visiškai arba vidutiniškai apribojantis jų veiklą, dalyvumą (orientuotis, judėti, savarankiškai tvarkytis asmeninį ir socialinį gyvenimą), ir kuriems reikalinga kitų asmenų pagalba.

Kokias paslaugas teikia asmeninis asistentas*?

  • pagalba namuose ir viešojoje aplinkoje, skatinant asmens savarankiškumą, būtiną kasdieniniame gyvenime, ir (ar)
  • individuali diskretiška pagalba, susijusi su asmens higiena (padėti rengtis, maudytis, naudotis tualetu ir kt.), ir (ar)
  • palydėjimas į sveikatos priežiūros ar kitas valstybės ar savivaldybės institucijas, įstaigas, organizacijas, užimtumo įstaigas, darbą, laisvalaikio praleidimo vietą, ir (ar)
  • pagalba asmens maitinimo procese (pamaitinimas, daiktų pakėlimas ir laikymas), ir (ar)
  • individuali pagalba, adekvačiai reaguojant į aplinką ir siekiant užmegzti bei palaikyti socialinius santykius su ta aplinka (kalbėjimas, orientavimasis laike ir aplinkoje bei dienos režimo laikymasis, savivoka, disponavimas finansiniais ištekliais, vaistų vartojimas, socialinis bendravimas, poilsis ir laisvalaikis).

*Asmeninis asistentas neatlieka už asmenį buities ir namų ruošos darbų, nevykdo slaugytojo ar slaugytojo padėjėjo funkcijų, neteikia paslaugų, susijusių su mokymo, sveikatos priežiūros procesu.

Daugiau informacijos apie galimybes pasinaudoti asmeninio asistento paslaugą teikia:

Išsamesnę informaciją teikia:
Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus nedirbančių asmenų atvejo vadybininkė Daiva Mažuknienė, adresu Vytauto Didžiojo a. 1 Pasvalys, 415 kab., tel. 8 658 30 724.

Pasvalio socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams Gitana Gaidžiūnienė, adresu Joniškėlio g. 1, Pasvalys, tel. (8 451) 52755,  (8 641) 89830.

 

Dalintis Facebook