Paieška
lt en

Pasveikintas 100-metis pasvalietis

2024-01-04
Pasveikintas 100-metis pasvalietis

2024 m. sausio 3 d. Pasvalyje buvo pasveikintas 100 metų sulaukęs pasvalietis Jonas Rimša, gyvenantis Biržų gatvėje.
Trečiadienio popietę, spaudžiant šaltukui, Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, kartu su Savivaldybės administracijos vyriausiąja specialiste, laikinai einančia Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėjos pareigas, Anželika Baniulyte, Pasvalio miesto seniūnijos socialinio darbo organizatore Danguole Tomkūniene ir spaudos atstovais aplankė ir su gimtadieniu pasveikino Joną Rimšą, kuriam sausio 3 d. suėjo 100 metų. Savivaldybės atstovai Jonui įteikė dovanas, o seniūnijos darbuotoja užrišo simbolinę austą šimtamečio juostą.
Svečiai teiravosi apie jubiliato gyvenimą ir norėjo sužinoti, kaip vyras išlaikė sveikatą ir šviesų protą visus tuos metus. Jonas Rimša vis kartojo, jog viso ko paslaptis - nerūkyti, saikingai vartoti alkoholį ir mėgautis užsiimama veikla.
1924 m. sausio 3 d. gimęs vyras daugiau nei prieš 40 metų pradėjo tvarkyti savo tėvo namą Biržų gatvėje ir čia apsigyveno. Didžiąją gyvenimo dalį dirbo UAB "Pasvalio vandenys" šaltkalviu. Per savo gyvenimą augino 4 vaikus, o šiuo metu džiaugiasi 6 anūkais ir 2 proanūkiais.

Savivaldybės administracijos informacija

Nuotraukos autorė - Rūta Jaruševičienė

Dalintis Facebook