Paieška
lt en

Dėl lengvatos suteikimo už nekilnojamojo turto, žemės, žemės nuomos mokesčius ar Savivaldybei nuosavybės teise priklausančių patalpų nuomą ir komunalinius mokesčius

2021-04-06

Pasvalio rajono savivaldybės teritorijoje dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) plitimo sukeltų pasekmių galima tekti prašymus dėl lengvatos suteikimo už nekilnojamojo turto, žemės, žemės nuomos mokesčius ar Savivaldybei nuosavybės teise priklausančių patalpų nuomą ir komunalinius mokesčius.
Svarbu atkreipti dėmesį, kad mokesčių lengvata suteikiama tuo atveju, jeigu nurodytame objekte vykdoma kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto, sveikatinimo paslaugų centrų, poilsio centrų, viešbučių, viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, veikla.
Prašymus galima teikti iki karantino pabaigos.
Prašymai pildomi Pasvalio rajono savivaldybės administracijos „Vieno langelio“ principu, pateikiant:
1. Fiziniai asmenys prie prašymo prideda šiuos dokumentus:
1.1. Nekilnojamojo turto deklaracijos kopiją  ir (arba) žemės, valstybinės žemės nuomos mokesčio deklaracijos kopiją;
1.2. valstybės įmonės Registrų centro išrašą apie Nekilnojamojo turto registre įregistruotą nekilnojamąjį turtą, įrašą apie nekilnojamojo turto nuomą ir (arba) išrašą apie nuosavybės teise priklausantį žemės sklypą ar nuomojamą valstybinį žemės sklypą.
2. Juridiniai asmenys prie prašymo prideda šiuos dokumentus:
2.1. Nekilnojamojo turto deklaracijos kopiją ir (arba) žemės ir valstybinės žemės nuomos mokesčių deklaracijos kopiją;
2.2. VĮ Registrų centro išrašą apie Nekilnojamojo turto registre įregistruotą nekilnojamąjį turtą, įrašą apie nekilnojamojo turto nuomą ir (arba) išrašą apie nuosavybės teise priklausantį žemės sklypą ar nuomojamą valstybinį žemės sklypą kopiją;
2.3. Juridinio asmens registracijos pažymėjimo kopiją.
3. Informaciją dėl patirtų nuostolių, įrodymus (raštiškus susitarimus), informaciją, ar turto savininkas tuo laikotarpiu netaiko turto nuomos mokesčio nuomininkams, ir kitą svarią informaciją, kurios pagrindu Savivaldybės administracijos komisija galėtų objektyviai įvertinti prašymo suteikti mokestinę lengvatą pagrįstumą.
4. Kitus prašymo pagrįstumą patvirtinančius dokumentus.

PRAŠYMAS DĖL ŽEMĖS, ŽEMĖS NUOMOS MOKESČIŲ LENGVATOS SUTEIKIMO
PRAŠYMAS DĖL NEKILNOJAMOJO TURTO MOKESČIO LENGVATOS SUTEIKIMO

 

 Savivaldybės administracijos informacija

 

 

 

Dalintis Facebook