Paieška
lt en

Kviečiame deklaruoti pasėlius

2022-05-30
Kviečiame deklaruoti pasėlius

Žemės ūkio skyrius informuoja, kad šiemet pasėlių deklaravimas vyksta iki birželio 14 d., pavėluotai deklaravimo paraiškos bendra tvarka bus priimamos iki liepos 8 d., bet už kiekvieną pavėluotą darbo dieną tiesioginių išmokų už plotą suma bus mažinama 1 proc.

Pareiškėjai žemės ūkio naudmenas ir pasėlius gali deklaruoti seniūnijoje pagal pareiškėjo valdos centro adresą arba Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriuje (I aukštas 122, 125  ir 126 kabinetai).

Atkreipiame dėmesį, kad paraiškos teikimo ir keitimo metu pareiškėjai gali deklaruoti tik tuos valstybinės žemės plotus, kuriuos pareiškėjas teisėtai naudoja ar valdo. Šiems plotams įbraižymo metu patenkant į „valstybinės žemės“ ir (arba) „laisvos valstybinės žemės“ sluoksnius, tos žemės naudojimo ar valdymo teisės patvirtinimo dokumentai turi būti įregistruoti Valdų registre iki paraiškos patvirtinimo ir (ar) keitimo datos, kitu atveju nebus galima įbraižyti valstybinės žemės plotų. Deklaruojant valstybinės žemės plotus, yra taikoma 10 proc., bet ne daugiau nei 1 ha paklaida laukui (dėl išartų keliukų).

Dėl sudėtingo naudmenų deklaravimo kviečiame ūkininkus atvykti kaip galima anksčiau ir susitvarkyti paraišką.
Atvykstant reikia turėti valstybinės žemės naudojimo pateisinamąjį dokumentą (sutartį arba leidimą naudotis valstybine žeme – įsakymą).

Žemės ūkio skyriaus informacija

Dalintis Facebook