Paieška
lt en

Parama bitininkams už papildomą bičių maitinimą

2023-08-28
Parama bitininkams už papildomą bičių maitinimą

Nuo 2023 m. rugpjūčio 1 d. Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyrius priima paraiškas paramai už papildomą bičių maitinimą gauti.

Parama skiriama bičių laikytojams, kurie turi ne daugiau kaip 150 bičių šeimų ir yra deklaravę bičių šeimų skaičių Ūkinių gyvūnų registre bei įsiregistravę Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir verslo registre kaip žemės ūkio valdos valdytojai arba partneriai.

Norintis gauti paramą bičių laikytojas turi atnaujinti duomenis apie turimą bičių šeimų skaičių iki paraiškos paramai gauti pateikimo. Pasikeitus bičių šeimų skaičiui po paramos paraiškos pateikimo, privaloma per 7 kalendorines dienas apie šį pasikeitimą pranešti teritoriniam Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos skyriui pagal savo gyvenamąją vietą arba buveinės adresą.
Bičių laikytojams iš dalies kompensuojamos išlaidos, tiesiogiai susijusios su papildomu bičių maitinimu (įprastinio, ekologiško cukraus arba invertuotojo cukraus sirupo įsigijimo išlaidos).
Kompensuojama iki 5,79 Eur už bičių šeimą arba ne daugiau kaip 11,58 Eur už ekologinės gamybos ūkio sertifikuotą bičių šeimą ir ne daugiau kaip už 10 kg cukraus/ekologiško cukraus arba ne daugiau kaip už 15 l invertuotojo cukraus sirupo vienos bičių šeimos papildomam bičių maitinimui.
Išlaidos turi būti patirtos einamaisiais metais iki paramos paraiškos pateikimo dienos (įskaitytinai).
 
Bičių laikytojui parama nebus teikiama, jei jis ar jo sutuoktinis yra patvirtintas paramos gavėju pagal Kaimo plėtros 2004–2006 metų plano priemonę „Ankstyvo pasitraukimo iš prekinės žemės ūkio gamybos rėmimas“ ir / arba Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonę „Ankstyvas pasitraukimas iš prekinės žemės ūkio gamybos“.
Norėdamas gauti kompensaciją, bičių laikytojas turi atvykti į savivaldybės administraciją ir pateikti šiuos dokumentus:
 
1. asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą;
2. išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentų sąrašą (užpildysite atvykę pas specialistą);
3. patirtų išlaidų dokumentus (sąskaitos arba kvitai).
 
Jei ūkis ekologinis, bičių laikytojas savivaldybės administracijos darbuotojui turi pateikti ekologiško cukraus kokybės įrodymo dokumentus.
 
Paraiškos priimamos Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyrius (Vytauto Didžiojo a 1, Pasvalys, 127 kab.) nuo 2023 m. rugpjūčio 1 d. iki 2023 m. rugsėjo 15 d. 
 
Daugiau informacijos teikia Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vyr. specialistė Aldona Sabienė, tel. 8 615 78905 arba el. paštu aldona.sabiene@pasvalys.lt

Žemės ūkio skyriaus informacija

Dalintis Facebook