Paieška
lt en

Priimtos mokesčių ir valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėjimą lengvinančios nuostatos

2020-03-24
Priimtos mokesčių ir valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėjimą lengvinančios nuostatos

Siekiant suteikti pagalbą verslui, susidūrusiam su neigiamu poveikiu dėl COVID-19 plitimo, priimtos mokesčių ir valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėjimą lengvinančios nuostatos. Sudarytas ir VMI interneto svetainėje paskelbtas sąrašas mokesčių mokėtojų, kuriems automatiškai, be jokių prašymų yra taikomos pagalbos priemonės: nuo kovo 16 d. iki šalyje galios ekstremalioji padėtis jie yra atleisti nuo delspinigių, jų atžvilgiu neinicijuojami nauji išieškojimai. Šis sąrašą yra VMI interneto svetainėje, čia: Informacija verslui dėl COVID-19.

Po ekstremalios situacijos pabaigos, įmonės, esančios sąraše, mokesčiams sumokėti arba mokestinės paskolos sutarčiai be palūkanų sudaryti, turės du mėnesius.

Pažymime, kad į VMI paskelbtą sąrašą nepatekę verslininkai, kurie taip pat galimai patyrė neigiamas pasekmes dėl COVID-19, dėl anksčiau išvardintų pagalbos priemonių taikymo gali kreiptis į mokesčių administratorių, pateikdami nustatytos formos PRAŠYMĄ dėl pasirinktų pagalbos priemonių taikymo.

Išsami nuolat atnaujinama verslui aktuali informacija skelbiama ir VMI svetainėje, skiltyje Informacija verslui dėl COVID-19.

Valstybinės mokesčių inspekcijos informacija

Dalintis Facebook